Universiteit Leiden

nl en

Hendriks: vaccinatieplicht gaat het snelst als een rechter hier een klap op geeft

Volgens premier Rutte zijn er op dit moment geen plannen voor een verplichte prik in Nederland. In Europese landen om ons heen ziet dat beeld er heel anders uit. Hoogleraar gezondheidsrecht en rechter plaatsvervanger Aart Hendriks: ‘Het idee dat vrijheidsrechten altijd belangrijker zijn dan het recht op volksgezondheid is achterhaald.’

Hendriks zegt in een interview met De Jurist (Financieel Dagblad). dat de Nederlandse overheid een vaccinatieplicht ter bestrijding van covid-19 mag invoeren. Dat zou een gerechtvaardigde inbreuk vormen op de keuzevrijheid aangaande vaccinaties. Alleen een beperkte groep personen mag dan nog een vaccinatie weigeren. Dit zou bij voorkeur bij wet moeten worden geregeld.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.