Universiteit Leiden

nl en

Harold Koster: 'Moedige uitspraak in zaak tegen Shell'

Shell heeft wereldwijd de verantwoordelijkheid om de uitstoot van CO2 sneller terug te dringen en moet daar op korte termijn werk van maken. Dat oordeelt de rechtbank Den Haag in een zaak die onder andere Milieudefensie had aangespannen tegen Shell.

Harold Koster

Een moedige uitspraak, zegt hoogleraar Ondernemingsrecht Harold Koster in de Volkskrant.

'Het bijzondere hieraan is dat een bedrijf, met een beroep op klimaatafspraken en mensenrechten, een heel concreet doel krijgt opgelegd door de rechter: zoveel procent minder uitstoot. De vraag is of de rechter zich op die manier niet te veel inlaat met maatschappelijke en economische ordeningsvraagstukken. Dat zal in hoger beroep en mogelijk daarna bij de Hoge Raad wel blijken. Maar als niemand iets doet, maak je ook geen vooruitgang met het stoppen van klimaatverandering.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.