Universiteit Leiden

nl en

Wat is de toekomst van de Nederlandse landbouw?

Stikstofhoogleraar Jan Willem Erisman was er zondagochtend 4 april vroeg bij. In het radioprogramma Vroege Vogels sprak hij over de toekomst van de Nederlandse landbouw. Samen met boeren, natuurorganisaties en topmensen uit het bedrijfsleven pleit Erisman voor een landbouw met andere doelen. En die moeten ook lonend zijn voor de boer, benadrukt hij.

De initiatiefnemers presenteerden deze week een plan over de toekomst van de landbouw. Met daarin voorstellen over bijvoorbeeld stikstofuitstoot, biodiversiteit en duurzame voedselproductie. Het plan is een aanbeveling voor het nieuwe kabinet. ‘Iedereen voelt dat er iets moet gebeuren. Dit vraagt om regie en goede keuzes waar we jaren mee verder kunnen’, aldus Erisman in Vroege Vogels. 

Aflevering beluisteren

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.