Universiteit Leiden

nl en

Waarom doen we niks aan bodemuitputting en biodiversiteitsverlies?

Het boerenland is er slecht aan toe. De bodem raakt uitgeput door overmatig gebruik, met vele consequenties. Het moet radicaal anders, maar waarom gebeurt dat niet? Welke rol spelen grote bedrijven? Bij Zembla lieten een aantal experts hun licht op de situatie schijnen, waaronder ‘stikstofprofessor’ Jan Willem Erisman.

De veestapel zorgt voor een enorme uitstoot van broeikasgassen, fijnstof en stikstof, wat volgens vele onderzoeken leidt tot opwarming van de aarde en afname van de biodiversiteit. Het is duidelijk dat het geheel anders moet. Zembla gaat op jacht naar de renenen waarom die verandering er maar niet komt. Hoogleraar Jan Willem Erisman is vanaf 3:00 te zien in de uitzending. 

Aflevering bekijken

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.