Universiteit Leiden

nl en

Luning and Van de Camp over onderzoeksprogramma Gold Matters op de NWO website

Met zeefjes en kwik illegaal in de weer voor een grammetje goud? Het internationale onderzoeksprogramma Gold Matters zet die eenzijdige kijk op kleinschalige goudzoekers recht bij beleidsmakers. Centraal staan gesprekken met de goudzoekers zelf: hoe zien zij hun toekomst? Dit kan leiden tot nieuwe visies op duurzaamheid en manieren van werken. ‘Verbazing is heel productief.’ In een interview op de website van het NWO praten Sabine Luning, Marjo de Theije and Esther van de Camp over de goudzoekers die zij ontmoetten in Afrika en Zuid-Amerika.

Het interview gaat in op het onderzoeksprogramma Gold Matters waarbij negentien onderzoekers uit onder andere Nederland, Brazilië, Burkina Faso, Engeland en Zweden ‘transdisciplinair’ samenwerken met goudzoekers en kunstenaars. Het doel: visualiseren hoe mijnbouw plaatsvindt in het landschap, en hoe het de toekomst van mensen en natuurlijke omgeving beïnvloedt.

Lees het volledige artikel in het Nederlands op de website van het NWO. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.