Universiteit Leiden

nl en

Jan Willem Erisman bespreekt stikstofproblematiek in EenVandaag

Om de natuur te herstellen, moet de uitstoot van stikstof door de industrie, transport en landbouw flink omlaag. Dat is vastgelegd in de stikstofwet. Maar hoe gaan we dat doen en welke maatregelen moet het nieuwe kabinet straks nemen? EenVandaag vraagt het aan 'stikstof-expert' Jan Willem Erisman, hoogleraar Environmental Sustainability.

‘Het is de landbouw waar de meeste winst te behalen is,’ zegt Erisman vrijdagavond in tv-programma EenVandaag. Erisman legt uit dat boeren onderdeel zijn van het stikstofprobleem. ‘Maar boeren zijn dus ook onderdeel van de oplossing’. Dan moet het verdienmodel wel radicaal om. In EenVandaag legt Erisman uit hoe het anders kan.

Aflevering bekijken

EenVandaag, uitzending 23 april 2021 (eerste item)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.