Universiteit Leiden

nl en

Experts: maak nationale overheid weer hoofdverantwoordelijk voor buitenruimte

Een multidisciplinaire groep experts, waaronder hoogleraar Jan Willem Erisman, pleit voor een meer gecentraliseerde aanpak voor de ruimtelijke ordening in Nederland. De herintroductie van een ministerie voor ruimtelijke ordening zou daarin een goede eerste stap zijn, maar er is meer nodig, waarschuwt de groep.

‘Wij pleiten krachtig voor een terugkeer naar een samenhangend ruimtelijk rijksbeleid, waarin een visie op een duurzame leefomgeving leidend is voor het beleid van lagere overheden,’ stellen de experts in een stuk in de NRC. Volgens hen ontbreekt er nu een noodzakelijk overkoepelend beleid voor het ruimtelijk inpassen van zaken zoals duurzame landbouw, zonnepanelen en windturbines, huisvesting en infrastructuur.

Artikel

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.