Universiteit Leiden

nl en

Kunnen niet-gevaccineerden straks de toegang worden geweigerd?

Private ondernemingen gaan straks waarschijnlijk niet-gevaccineerden weigeren, voor publieke voorzieningen ligt dat echter lastiger. De Leidse hoogleraar gezondheidsrecht, Aart Hendriks, zegt in NRC te verwachten dat allerlei organisaties in Nederland een vaccinatiebewijs gaan verlangen, waarna procedures gevoerd zullen worden over de toelaatbaarheid daarvan.

Daarbij zal zeker worden betoogd dat deze beperkingen inbreuk maken op de keuzevrijheid en dat geen rekening wordt gehouden met personen die om allerlei redenen geen vaccin verdragen. Als de rechtelijke uitspraken niet op de goedkeuring van de Tweede Kamer kunnen rekenen, denkt Hendriks dat de wetgever gaat ingrijpen.

Lees het volledig NRC artikel Welke ‘coronaprivileges’ kunnen gevaccineerden krijgen? en het artikel in het Leidsch Dagblad Alleen op reis met vaccinatie

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.