Universiteit Leiden

nl en

Alumna Charlotte Klein wint Afstudeerprijs Villamedia 2020

De Afstudeerprijs Villamedia bekroont jaarlijks de scriptie (bachelor of master) die in het voorbije jaar het meest blijk heeft gegeven van journalistiek talent. Dit jaar heeft oud-student Journalistiek en Nieuwe Media Charlotte Klein de prijs gewonnen.

Haar masterscriptie, getiteld ‘Blinde vlekken’, gaat over het diversiteitsbeleid van Nederlandse Media. Een actueel onderwerp, dat ze onderzocht door middel van diepte-interviews met (adjunct-)hoofdredacteuren van de voornaamste dag- en weekbladen, plus die van NOS en Nieuwsuur. ‘De aanbevelingen geven ook ervaren journalisten stof tot nadenken over vastgeroeste gewoontes en aannames’, oordeelde de jury. Inmiddels is Charlotte werkzaam bij de economieredactie van de NOS. ‘Ik vind de economieredactie heel leerzaam, zeker dit jaar. Maar mocht ik hier niet kunnen blijven, dan zijn er genoeg andere gebieden: kunstrecensent, onderzoeksjournalistiek of interviews afnemen, eigenlijk alle vormen van journalistiek lijken me interessant. Ik zou heel graag in Italië correspondent willen worden, daarom ben ik begonnen aan een cursus Italiaans.’

Meer weten?

Het volledige interview met Charlotte Klein is na te lezen op de website van Villamedia.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.