Universiteit Leiden

nl en

Twee miljoen voor Leids onderzoek: Martina Vijver in het Leidsch Dagblad

Milieuwetenschapper Martina Vijver ontvangt een ERC Consolidator Grant van maar liefst 2 miljoen euro onderzoek naar de effecten van nanomaterialen op het milieu. Het Leidsch Dagblad schreef over haar nieuwe onderzoek en het Levend Lab.

De minuscule nanomaterialen (een nanometer is een miljoen keer zo klein als een millimeter) worden tegenwoordig vaak ingezet om producten te verbeteren. Vijver wil weten wat de veiligheid van dit soort materialen op lange termijn is, en welk effect ze hebben op het milieu.

Zij onderzoekt dit in het ’Levend Lab’ in Leiden. In deze reeks slootjes achter mensmuseum Corpus doen Vijver en haar collega's onderzoek naar de effecten van schadelijke stoffen in een natuurlijke situatie.

Lees hier het hele artikel:

Leidsch Dagblad: Twee miljoen voor Leids onderzoek

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.