Universiteit Leiden

nl en

'Schuldenaanpak landelijk regelen in snelle route naar schone lei'

Nu er een enorme golf van mensen met schulden aankomt, zetten gemeenten zich schrap door het treffen van collectieve regelingen. Een goede zaak, vindt Nick Huls, die 35 jaar betrokken was bij het schuldenbeleid. Maar zelf zou hij nog een stap verder gaan.

Nick Huls

Het is heel mooi dat er SchuldenLabs zijn, zegt emeritus hoogleraar rechtssociologie Nick Huls op de website gemeente.nu. 'En ook dat gemeenten collectieve regelingen met schuldeisers treffen zoals je nu in Den Haag en andere grote steden ziet gebeuren. Alles wat partijen samenbrengt en de aanpak versnelt is winst. Maar zolang er ruimte is voor verdeeldheid van al die belangen in het veld zal er geen werkelijk duurzame oplossing voor de schuldencrisis zijn. We moeten naar een andere manier van denken. Mensen echt gaan helpen. Door de industrie om hen heen meer dwingend te ordenen.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.