Universiteit Leiden

nl en

Francis Lesilau in Het Parool: wetenschapper door een hongerig roofdier

Nadat een leeuw een van de kamelen van zijn familie had gedood, was de Keniaan Francis Lesilau te angstig om nog vee te kunnen hoeden. Zijn vader stuurde hem toen maar naar school. Nu reist hij als leeuwen­deskundige de wereld af. In Het Parool vertelt hij zijn levensverhaal.

Een ontmoeting met een leeuw gaf het leven van Francis Lesilau een totaal nieuwe wending. Hij groeide op als herder en school speelde geen rol van betekenis in zijn leven. Inmiddels is de Keniaan gepromoveerd aan de Universiteit Leiden en wordt hij overal om advies gevraagd.

Lees hier het hele interview met journalist Laura Bergshoef: Het Parool - Keniaan Francis Lesilau: wetenschapper door een hongerig roofdier

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.