Universiteit Leiden

nl en

Aleydis Nissen over 'die andere' bloemenplantages in Kenia

Onze Belgische collega Aleydis Nissen maakte een fotoreportage voor het magazine Knack. Dit artikel kwam tot stand met de steun van het Fonds Pascal Decroos voor Bijzondere Journalistiek.

Aleydis Nissen

'De werkomstandigheden op bloemenplantages in Kenia halen regelmatig het nieuws', legt Nissen uit. 'Nederlandse kranten rapporteren over alles wat daar misgaat, van toxische chemicaliën tot taks ontduiking. Dat is maar normaal. Het grootste deel van de rozen die op de Nederlandse veiling onder de hamer gaan, komen uit Kenia. Helaas vertellen deze nieuwsberichten maar het halve verhaal. Terwijl Nederlandse en andere Europese ondernemers worden afgekraakt, wordt over de Keniaanse elite en Indische ondernemers – die de helft van de bedrijven in handen hebben - met geen woord gerept. Dit artikel legt uit welke dramatische gevolgen dit heeft voor een groot deel van de Keniaanse arbeiders.'

Nissen verbleef aan het British Institute in Eastern Africa en de Universiteit van Nairobi. Ze zit sinds dit jaar in de adviesraad van het Journal on Financing for Development van deze universiteit. Nissen creëerde eerder fotoreportages in de industriestad Port Talbot (gepubliceerd in Yale Journal of International Affairs) en Nepal (gepubliceerd in Columbia Journal of International Affairs). 

Lees het artikel op de website van Knack.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.