Universiteit Leiden

nl en

Leidse biologen in KIJK over lerende dolfijnen en warmtestress bij vissen

Carel ten Cate en Christian Tudorache van het Instituut Biologie Leiden geven in wetenschapsmagazine KIJK hun opinie over recentelijk gepubliceerde studies.

Dolfijnen leren niet alleen van hun moeder, maar ook van soortgenoten, zo schrijft KIJK Magazine over een studie in vakblad Current Biology. Hoogleraar gedragsbiologie Carel ten Cate noemt de resultaten overtuigend. Zelf is hij niet betrokken bij de studie, waarin de onderzoekers beweren dat dolfijnen trucjes om voedsel te vinden afkijken van leeftijdsgenoten. De conclusie verbaast Ten Cate niet, omdat het eerder ook bij andere diersoorten is aangetoond. Lees het volledige artikel van KIJK Magazine.

In een ander artikel in KIJK komt bioloog en visfysioloog Christian Tudorache aan het woord over een publicatie in Science, waarin onderzoekers de noodklok luiden over de effecten van stijgende watertemperaturen op vissen. Tudorache is onder de indruk van de opzet van de studie, waarbij hij niet betrokken is, maar plaatst ook een kanttekening in dit artikel van KIJK Magazine.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.