Universiteit Leiden

nl en

Accountant behoort publiek belang te dienen

Marcel Pheiffer, hoogleraar accountancy, bespreekt in een opiniestuk in het Financieele Dagblad de handelwijze van o.a. de accountants van het Afval Energie Bedrijf (AEB) dat vorig verbrandingslijnen moest sluiten.

Marcel Pheijffer doet dit naar aanleiding van het onderzoek dat werd ingesteld naar de veiligheids- en financiƫle situatie van AEB. Hoewel de vertrouwelijkheid werd gewaarborgd, weigerde de accountant mee te werken aan het onderzoek. Een dergelijke handelwijze steekt, vindt Marcel Pheijffer. Juist omdat het publieke belang in het geding is, hoort de accountant te spreken in plaats van te zwijgen.
 
Lees het volledige artikel in het Financieele Dagblad.
 
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.