Universiteit Leiden

nl en

Marcel Pheiffer in FD over Wirecard en zijn accountants

Marcel Pheijffer, hoogleraar accountancy, stelt in een opiniestuk in Het Financieele Dagblad van 28 juni 2020 vragen bij de financiële cijfers en prestaties van het Duitse betaalbedrijf Wirecard.

De Financial Times rapporteerde via een bron dicht bij het vuur, dat EY al drie jaar het banksaldo niet rechtstreeks bij de betreffende banken had geverifieerd. De kernvraag is volgens Marcel Pheijffer in elk geval niet of de accountant door de cliënt is misleid met vervalste bankstukken. De kernvraag is hoe EY de afgelopen tien jaar - de periode waarin een winst zou zijn gerealiseerd met een omvang van de nu vermiste gelden - de omzet van Wirecard heeft gecontroleerd. Temeer daar in de regelgeving voor accountants is vervat dat de opbrengstverantwoording een frauderisico betreft, waaraan de accountant verplicht aandacht dient te schenken.

Lees het hele artikel in Het Financieele Dagblad.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.