Universiteit Leiden

nl en

'Terughalen gestrande Nederlandse reizigers duurt lang'

Het kost het ministerie van Buitenlandse Zaken veel moeite om Nederlanders die nu nog vastzitten in het buitenland terug te halen. Van de 23.000 die zich sinds vorige week hebben aangemeld voor hulp, zijn er pas iets meer dan duizend teruggekeerd.

Pablo Mendes de Leon

Het proces verloopt opvallend traag, zegt hoogleraar Lucht- en Ruimterecht Pablo Mendes de Leon in de Volkskrant. 'Het valt mij op dat het lang duurt. Landen nemen ieder hun eigen maatregelen, die erg kunnen verschillen.'

Mendes de Leon doelt daarmee op de chaos op het diplomatieke wereldtoneel. 'Er zit totaal geen lijn meer in. Alle internationale verdragen worden terzijde geschoven. Ook Nederland weigert vluchten uit Spanje en ItaliĆ«, dat zijn nota bene Schengenlanden.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.