Universiteit Leiden

nl en

Nationale en internationale media-aandacht voor levensverlengend gen

Een publicatie in Nature Plants van een team Leidse biologen heeft in nationale en internationale media de aandacht getrokken. De wetenschappers kunnen eenjarige planten meerdere keren laten bloeien dankzij de ontdekking van een bepaald gen.

Remko Offringa

Remko Offringa, hoogleraar Ontwikkelingsgenetica van planten bij het Instituut Biologie Leiden, is bij diverse media in het nieuws verschenen over het gen dat hij en zijn team ontdekten bij planten. Met het ‘aanzetten’ van het gen kan een eenjarige plant na het bloeien opnieuw in een groeifase worden gebracht, terwijl het anders zou sterven na de bloei. De ontdekking biedt in de toekomst mogelijk verschillende toepassingen, zoals in voedingsgewassen. 

Radio-interviews met professor Offringa:

Nederlandstalige nieuwsberichten en artikelen:

Internationale media-aandacht:

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.