Universiteit Leiden

nl en

Gilles van Wezel bij EenVandaag en BNR over oeroude bacteriën uit mammoetpoep

Hoogleraar Moleculaire Biotechnologie Gilles van Wezel van het Instituut Biologie Leiden is te zien en te beluisteren bij EenVandaag tv en radio over een project waarin onderzoekers millennia oude bacteriën tot leven hebben gewekt. Hij sprak ook met het populair-wetenschappelijke Scientias en bij BNR Nieuwsradio over het onderzoek.

De bacteriën waren gevonden in mammoetpoep, afkomstig van een mammoet die 40.000 jaar in de permafrost bewaard is gebleven. Van Wezel en zijn team doen onderzoek naar antibiotica en antibioticaresistentie, en hopen met deze oeroude bacteriën nieuwe aanknopingspunten te vinden.

Van Wezel en promovenda Doris van Bergeijk van het IBL worden geïnterviewd in een tv-item bij EenVandaag (van 20:52 - 26:30 min.)

Samen met microbioloog Dries Budding praat Van Wezel over de herkomst en het onderzoek in een radio-interview bij EenVandaag. Zie ook het bijbehorende nieuwsbericht.

Van Wezel lichtte eerder al het onderzoek kort toe bij BNR Nieuwsradio (van 2:19:25 - 2:22:20 min.)

Lees hier het artikel van Scientias.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.