Universiteit Leiden

nl en

Dierenrechten zijn niet zomaar een mening, ze horen bij het fundament van de democratie

In onze Grondwet staat niets over dieren en hun rechten. Dat is vreemd, vindt rechtsfilosoof Janneke Vink (29). ‘Als een buitenaards wezen onze Grondwet zou lezen, kan het daaruit niet afleiden dat dieren bestaan.’

Een maatschappij waar dierenrechten niet verankerd zijn in de Grondwet, deugt eigenlijk niet. Zo zou je de conclusie van het The Open Society and its Animals kunnen samenvatten. Janneke Vink (29), docent rechtsfilosofie aan de Open Universiteit in Heerlen, promoveerde in Leiden op dit proefschrift. Volgend jaar verschijnt het in boekvorm in de Animal Ethics Series van Palgrave Macmillan.

Lees het hele artikel in de Volkskrant.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.