Universiteit Leiden

nl en

'Politiek wil alleen maar meer modellen en meer doorrekeningen'

Universitair docent Wimar Bolhuis is geïnterviewd voor een podcast van BNR over de economische toekomst.

Wimar Bolhuis

In de podcast is aandacht voor de doorrekeningen van het Centraal Planbureau (CPB), die niet meer weg te denken zijn uit bijvoorbeeld programma's van politieke partijen en koopkrachtplaatjes. Hoeveel zin hebben die modellen eigenlijk?

Volgens Bolhuis zijn er buiten Nederland niet veel landen waar deze modellen zo serieus genomen worden. Hij stelt dat de politiek de boodschappen van de planbureaus vrijwel letterlijk neemt, bijna zonder kritiek. 'Het is ook niet zo dat deze traditie onder druk staat. Als ik iets heb geleerd is dat de politiek alleen maar meer modellen en meer doorrekeningen wil.'

Beluister hier de podcast van BNR.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.