Universiteit Leiden

nl en

Nathaniel Martin in Scientias over veelbelovende oplossing tegen antibiotica-resistentie

Bacteriën die ongevoelig worden voor antibiotica is een groeiend probleem. Populair-wetenschappelijke nieuwssite Scientias vroeg hoogleraar Biologische chemie Nathaniel Martin naar een veelbelovende oplossing waaraan Martin met zijn team werkt.

Spannende tijden

Het team van Martin is niet op zoek naar nieuwe antibiotica, maar richt op het resistentie-mechanisme van de bacteriën. Martin: ‘Dat biedt mogelijkheden om nieuwe manieren te ontwikkelen die de antibiotica-resistentie tegengaan.

In de komende periode gaan de onderzoekers beoordelen hoe effectief de resistentie-remmers zijn bij behandeling van infecties bij dieren. 'Spannende tijden', aldus de hoogleraar. 'Dit is een grote stap, omdat een antibioticum dat werkt bij een dier ook een redelijk goede kans maakt om ook bij mensen aan te slaan.'

Lees het volledige artikel in Scientias.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.