Universiteit Leiden

nl en

Saniye Çelik in BNR Spitsuur over de discussie van het onafhankelijk meldpunt bij de politie

Saniye Çelik werkzaam bij Centre for Professional Learning was op 9 augustus te horen in BNR spitsuur over de discussie van het onafhankelijk meldpunt bij de politie.

De politiebonden voelen niks voor het onafhankelijke meldpunt van korpschef Akerboom meldt het NRC. Het onafhankelijk meldpunt moet een plek zijn waar agenten terecht kunnen voor intimidatieberichten, berichten over discriminatie en op het ogenblik kunnen ze er alleen terecht bij interne personen en loketten. Ze kunnen een melding maken voor ongewenst gedrag. BNR vroeg aan Saniye Çelik wat ze van het standpunt van de politiebonden vond.

Vertrouwensbreuk

Saniye Çelik ‘Het commentaar van de bond snap ik. Vooral als het gaat om hoe kun je ervoor zorgen dat politiemensen uiteindelijk het vertrouwen hebben om daar een melding van te maken. Wat ik niet snap is waarom de politieorganisatie geen onafhankelijk meldpunt wil. De organisatie zit nu op slot en daarvoor is het echt nodig om een onafhankelijk meldpunt buiten de organisatie te hebben. Dit laat zien dat in de organisatie duidelijk een vertrouwensbreuk is ontstaan. Hierbij kan het helpen om een dergelijk meldpunt extern te organiseren’.

Luister het fragment op BNR (vanaf 1:32:00)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.