Universiteit Leiden

nl en

Suzan Verberne in De Volkskrant over natural language processing

Natural language processing, een type van kunstmatige intelligentie, wordt na jaren van ontwikkelingen toegepast op wetenschappelijke vakgebieden buiten de informatica. Suzan Verberne werkt al jaren aan natural language processing, en vertelt in De Volkskrant over enkele van haar projecten.

Ze begeleidt bijvoorbeeld het promotietraject van een archeoloog, waarbij slimme computers de documentatie van eerder gevonden vondsten doorploegen met een intelligente zoekfunctie. Voor het vinden van de juiste teksten gebruikt ze programma’s met een vorm van tekstbegrip. Zo wordt er niet alleen gezocht op letterlijke tekst, maar ook teksten die inhoudelijk relevant zouden kunnen zijn.

Lees het volledige artikel op de website van De Volkskrant.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.