Universiteit Leiden

nl en

Ignas Snellen over complex buitenaards leven

Het aantal planeten waarop complex leven kan gedijen, is kleiner dan gedacht. Beloftevolle tweelingen van de aarde blijken bij nader inzien slechts beperkt levensvatbaar, stellen astronomen. Ignas Snellen van de Leidse Sterrewacht reageert in DeMorgen op het nieuws.

'Het voornaamste probleem bij de zoektocht naar buitenaards leven is dat we het nog niet hebben gevonden', zegt hij. 'We kennen vooralsnog maar één voorbeeld van een planeet met leven: aarde.' 

De aanwezigheid van  voldoende moleculair zuurstof is één van de nieuwe vuistregels voor complex buitenaards leven. het inademen van zuurstof is dan ook één van de meest efficiënte manieren om aan energie te komen. Snellen kan zich daar wel in vinden: Het ligt voor de hand dat complex leven elders ook zoiets moet doen. Ik vind dat wel een logische aanname.'

Lees hier het gehele artikel:

DeMorgen - Complex buitenaards leven is zeldzamer dan gedacht

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.