Universiteit Leiden

nl en

Hans Gribnau in Nieuwsweekend over de problemen met de Belastingdienst

Ouders zijn voor duizenden euro's benadeeld door de Belastingdienst. Volgens Trouw en RTL Nieuws hebben duizenden ouders onterecht toeslagen terugbetaald. Waar gaat het toch mis met de toeslagen?

Hans Gribnau

'Er zijn twee dingen aan de hand: het systeem en de manier waarop het wordt uitgevoerd', zegt hoogleraar Belastingrecht Hans Gribnau in het Omroep Max-radioprogramma Nieuwsweekend. 'Het toeslagensysteem creƫert moeilijkheden, dat moet worden aangepakt. Jaarlijks wordt daar 12 miljard aan uitgekeerd. In 15 procent van de gevallen gaat het mis.'

Dat komt in veel gevallen hard aan bij de gedupeerden, zegt de hoogleraar. 'Veel mensen hebben al een probleem als ze een tegenvaller van enkele honderden euro's hebben. Dit gaat bij sommige mensen om tienduizenden euro's.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.