Universiteit Leiden

nl en

Valerie Frissen: het is bar en boos gesteld met de digitale kennis van bestuurders en commissarissen

Wat komt er terecht van digitale transformatie als veel commissarissen en zelfs bestuurders weinig idee hebben van de impact van technologie, en zich daar ook niet echt zorgen over lijken te maken? Valerie Frissen, directeur SIDN Fonds en hoogleraar Digitale Technologie en Sociale Verandering, ziet nog veel zelfoverschatting aan de top.

Valerie Frissen

Valerie Frissen is één van de onderzoekers achter het rapport 'Nulmeting digitale transformatie in boardrooms in Nederland' dat dit voorjaar is gepubliceerd. 'Het belang van digitalisering is doorgedrongen in de bestuurskamer. Maar het wordt nog vooral als bedrijfsvoering gezien. Het vermogen de impact goed in te schatten en daar ook naar te handelen, er strategisch mee om te gaan, dat laat veel te wensen over' zegt ze in fd

Frissen deed in opdracht van Nederland ICT en Nationaal Register onderzoek naar de digitale kennis van directies en commissarissen. Hiervoor benaderde ze beursfondsen, middelgrote bedrijven en semipublieke organisaties met vragen over hoe zij omgaan met digitalisering. Aan bod kwamen de nieuwe wereld van privacy, datalekken, cybersecurity en het verantwoord gebruik van kunstmatige intelligentie en algoritmen. Haar bevindingen leveren veel kansen op voor verbetering. ‘Zeker bij semipublieke ­instellingen en de overheid.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.