Universiteit Leiden

nl en

Felienne Hermans in NRC over de maatregelen TU Eindhoven voor verhoging diversiteit

Om de diversiteit in de universiteit te verhogen selecteert de Technische Universiteit Eindhoven vanaf 1 juli alleen nog vrouwen voor wetenschappelijke functies. Het nieuws zorgt voor veel ophef in de wetenschappelijke wereld. In het NRC reageren verschillende wetenschappers op het nieuws. Een van hen is Felienne Hermans, hoofddocent bij het Leiden Institute of Advanced Computer Science.

'Het is wel een hele grote stap en vooral dapper. Je kunt je afvragen of dit niet te heftig is,' zegt Hermans. 'Mannelijke wetenschappers zullen zich afvragen of ze nog kans hebben op een baan. Maar het alternatief is ook niet leuk.' Hermans vindt het belangrijk dat de diversiteit in de wetenschappelijke wereld verhoogd wordt. 'Het gaat niet alleen om de vrouwen die nu worden aangenomen maar ook om studenten en leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs waar zij actieve rolmodellen voor zijn. Daar doen we het voor.'

Lees het volledige artikel in NRC

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.