Universiteit Leiden

nl en

Bill Schabas bij ABC News (Australië) over verdachten MH17

Het Joint Investigation Team (JIT) dat onderzoek doet naar de ramp met MH17 heeft vier verdachten geïdentificeerd die in verband worden gebracht met het neerhalen van de vlucht. Het viertal wordt vervolgd en is om die reden op internationale opsporingslijsten geplaatst.

Bill Schabas

Het is voor het eerst sinds de ramp in juli 2014, waarbij 298 mensen om het leven kwamen, dat er verdachten worden aangeklaagd voor moord. De verdachten zijn drie Russen en een Oekraïner.

Bij de Australische nieuwsorganisatie ABC News vertelt hoogleraar International Criminal Law and Human Rights Bill Schabas over het onderzoek naar de ramp en de vier vedachten. Bij de ramp vielen naast Nederlandse ook veel Australische slachtoffers.

Luister hier naar het interview.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.