Universiteit Leiden

nl en

Patricio Silva over demonstraties tegen president Maduro in Venezuela

In de Venezolaanse hoofdstad Caracas zijn duizenden tegenstanders van president Nicolás Maduro de straat op gegaan om te demonstreren. De onrust in het Zuid-Amerikaanse land neemt verder toe. Hoogleraar Latijns-Amerikaanse geschiedenis Patricio Silva, sprak hierover in het Financieel Dagblad: ‘Mensen gooien wanhopig steentjes tegen een legervoertuig aan dat hen omver rijdt.’

In Venezuela is het al langere tijd onrustig. Aanleiding voor de onrust is een oproep van oppositieleider Juan Guaidó om president Maduro af te zetten, omdat hij volgens hem bij de presidentsverkiezingen in 2018 ten onrechte is herkozen. Het Europese Parlement, de Organisatie van Amerikaanse Staten en 54 landen beschouwen Guaidó als de wettige President van het land. 

Wie naar de beelden van de opstand tegen president Maduro kijkt, ziet volgens hoogleraar Silva dat het leger een sleutelrol heeft. Silva zegt hierover: ‘Een groep soldaten heeft zich achter Guaidó geschaard, maar het zal echt tot een breuk in het leger moeten komen als de coupe kans van slagen wil hebben. President Maduro lijkt vooralsnog nog te kunnen rekenen op de steun van het overgrote deel van de militairen.’

Meer weten?

Lees het volledige artikel met Patricio Silva op fd.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.