Universiteit Leiden

nl en

Hoe groen zijn de verkiezingen in Europa?

Donderdag 23 mei stemmen we voor het Europees Parlement. Een spannende tijd voor de natuur in Europa, aangezien vermoedelijk zo’n tachtig procent van onze natuur- en milieuwetgeving op Europees niveau wordt bepaald. Om die reden nam Geert de Snoo de Nederlandse verkiezingsprogramma’s door op hun ‘groenheid’ bij Vroege Vogels op NPO Radio 1.

'Stemmen is echt belangrijk'

Geert de Snoo is decaan en hoogleraar Conservation biology op de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen. Voor het radiogesprek van zondag 19 mei bereidde hij zich voor met de hulp van assessor Marleen van Dorst en biologiestudent Jordy van der Beek. Samen bekeken ze de milieustandpunten in de verkiezingsprogramma’s van elf Nederlandse partijen. En op bepaalde groene onderwerpen verschillen die behoorlijk, zoals het veelbesproken landbouwbeleid. ‘Er valt echt iets te kiezen’, zegt De Snoo. ‘Stemmen is belangrijk!’

Benieuwd naar de standpunten van de verschillende partijen? Luister dan de uitzending terug!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.