Universiteit Leiden

nl en

David Henley in de Volkskrant over de democratie van Indonesië

Indonesische verkiezingen zijn meer dan godsdienststrijd en het kopen van stemmen, betoogt hoogleraar David Henley.

'In Azië, zoals elders ter wereld, is het afgelopen decennium geen gunstige periode geweest voor de democratie. In Thailand en Cambodja is zij op brute wijze afgeschaft; in de Filipijnen, noodlijdend door het gewelddadige populisme van strongman Rodrigo Duterte. Tegen deze achtergrond zijn de veerkracht en de aanhoudende populariteit van de democratie in Indonesië opvallend. Zestien partijen deden woensdag mee aan een intense verkiezingsstrijd, met geen gebrek aan publiek debat over hun programma’s en de kwaliteiten van hun leiders.'

Lees het hele artikel bij de Volkskrant

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.