Universiteit Leiden

nl en

Rottgering en Icke bij DWDD over 300.000 nieuwe sterrenstelsels

Deze week publiceerde een internationaal team van sterrenkundigen de ontdekking van 300.000 nieuwe sterrenstelsels, geleid door hoogleraar Huub Rottgering. Samen met Vincent Icke legde hij bij De Wereld Draait Door uit wat we precies met deze grote ontdekking kunnen.

Het heelal begrijpen

De ontdekking van de 300.000 nieuwe sterrenstelsels met behulp van radiotelescopennetwerk LOFAR kreeg veel (inter)nationale aandacht. Op 21 februari schoven Huub Rottgering en DWDD-huisastronoom Vincent Icke aan bij Matthijs van Nieuwkerk. Ze vertellen dat de nieuwe sterrenstelsels meer inzicht geven in hoe sterrenstelsels en zwarte gaten ontstaan. Rottgering stelt dat de sterrenkunde een klein stapje verder is in het begrijpen van het heelal. En daarbij helpt het dat er zoveel nieuwe sterrenstelsel ontdekt zijn, stelt Icke. Hierdoor kan je vaststellen wat gewoon is en wat uitzonderlijk is.  

Bekijk hier het volledige fragment:

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.