Universiteit Leiden

nl en

Giliam de Valk 'Hoe blijf je weerbaar bij steeds veranderend dreigingsbeeld?'

Giliam de Valk, universitair docent bij het Institute of Security and Global Affairs (ISGA), was een van de sprekers tijdens het derde congres van de Nationale Denktank Integrale Beveiliging op 6 februari jl.

De Valk sprak over ‘ondermijning’: “Een ernstig fenomeen. Het tast de fundamenten van de rechtsorde aan en ontwricht de maatschappij.” De Valk schetste hoe criminelen in bonafide organisaties kunnen infiltreren via social engineering. Om je hierop voor te bereiden, zijn volgens De Valk drie vragen van belang: “Wat wil ik beschermen? Wat is vitaal voor mijn organisatie? En wat wil de tegenstander?”

Lees het volledige artikel hier.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.