Universiteit Leiden

nl en

Nathaniel Martin in Leidsch Dagblad over antibioticaresistentie

Per 1 maart is Nathaniel Martin benoemd tot hoogleraar Bio-organische Chemie bij het Instituut voor Biologie Leiden. Met een team van twaalf wetenschappers gaat hij de strijd aan tegen antibioticaresistentie. Het Leidsch Dagblad interviewde hem over zijn onderzoek.

‘Nu al gaan 700.000 mensen per jaar dood aan bacteriële infecties. Dertig jaar geleden konden zij nog worden genezen’, zegt Martin aan het begin van het artikel. Na een korte geschiedenisles over het ontstaan van antibiotica, vertelt hij vervolgens over de grootste problemen: 1) Er komen geen nieuwe antibiotica-middelen meer bij en 2) De bacteriën worden steeds meer resistent tegen de bestaande middelen, waardoor deze niet meer werken. Samen met zijn team doet Martin er alles aan een oplossing te vinden. Hij heeft hierbij twee hoofddoelen: het aanpassen van bestaande antibiotica én het breken van resistentie van bacteriën.

Lees hier hoe Martin dit doet: Leidsch Dagblad – Nathaniel Martin werkt aan nieuwe antibiotica en het breken van resistentie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.