Universiteit Leiden

nl en

Leo Lucassen bij Buitenhof over bevolkingsgroei en immigranten

'Hoe langer immigranten blijven, hoe beter hun arbeidspositie, hoe meer kans een huis te kopen. Er is sprake van positieve selectie van mensen die hier op lange termijn gaan blijven,' aldus Leo Lucassen, hoogleraar arbeids- en migratiegeschiedenis in Buitenhof.

Als er niets gebeurt, kunnen hier in 2060 20 miljoen mensen wonen. Wanneer is Nederland te vol? Deze vraag is niet langer taboe binnen de politiek. Premier Rutte kondigde afgelopen vrijdag een onderzoek aan naar de bevolkingsgroei in Nederland. Is die bevolkingsgroei te beïnvloeden en hoe moet je dat doen? In Buitenhof: een debat tussen Paul Scheffer, hoogleraar Europese studies en schrijver van 'De vorm van vrijheid', en Leo Lucassen, directeur van het IISG en schrijver van 'Vijf eeuwen migratie' (i.s.m. Jan Lucassen).

Bekijk de aflevering bij Buitenhof

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.