Universiteit Leiden

nl en

André Gerrits bij Sleutelstad over Urban Studies

De Engelstalige bacheloropleiding Urban Studies ging dit jaar van start, maar wat houdt de opleiding precies in? André Gerrits, hoogleraar International Studies and Global Politics, was te gast bij Sleutelstad om te spreken over deze nieuwe opleiding.

De achterliggende gedacht van Urban Studies omschrijft hij als een tendens van urbanisering, verstedelijking, die men overal ziet. ‘Urban Studies is het bestuderen van de stad,’ zegt Gerrits, ‘de grote stad.’

Grote steden bieden mogelijkheden aan voor mensen om hun dromen waar te maken en werk te vinden, en dit leidt tot hele specifieke uitdagingen en problemen. ‘Ons idee was dat je deze grote stadsproblematiek vanuit verschillende disciplinaire hoeken moet benaderen, Urban Studies is dan ook een interdisciplinaire studie.’

Meer weten?

Beluister het hele interview met André Gerrits op Sleutelstad.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.