Universiteit Leiden

nl en

Maarten Aalbers geïnterviewd over mogelijke staatssteun aan FC Twente

Maarten Aalbers werd door de RTV - Oost geïnterviewd over de financiële nijpende situatie van FC Twente.

FC Twente dreigt het faillissement aan te vragen als de gemeente Enschede zich niet voor 7 miljoen euro garant zou stellen. Aalbers verklaart dat de gemeente Enschede in dit geval twee opties heeft. Struisvogelpolitiek plegen en de garantstelling afgeven. Of eerst de mening van de Europese Commissie peilen.

Aalbers pleit nadrukkelijk voor de tweede optie: “In dit geval doet Enschede er verstandig aan dit vooraf ter toetsing voor te leggen aan de Europese Commissie. De Commissie biedt gemeenten weliswaar veel ruimte voor staatssteun, maar ze moeten wel kunnen aantonen dat die steun een maatschappelijke functie heeft.”

Lees hier het volledige artikel. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.