Universiteit Leiden

nl en

Peter Burger: horrorclowns zijn geen broodje-aapverhalen

In 2016 stroomden de meldingen binnen van zogenaamde horrorclowns: mensen die in een clownspak rondlopen en anderen de stuipen op het lijf jagen. Afgelopen week kwam er en melding binnen van een horrorclown die kinderen lastigviel in Arnhem, waarna politie en brandweer in grote getale uitrukten. Peter Burger, universitair docent aan de Universiteit Leiden, doet al langere tijd onderzoek naar dit soort fenomenen.

Volgens hem zijn horrorclowns niet onder de categorie van broodje-aapverhalen te scharen. Daarnaast ligt het in dit geval ook wat complexer: zo laten de clowns zich inspireren door de media, die vervolgens weer de verhalen oppakken. Burger heeft begrip voor het handelen van de Arnhemse hulpdiensten: ‘Ik denk dat ze dit inderdaad niet kunnen negeren, zelfs niet als ze zelf denken en intern zeggen: het zal wel weer niks zijn.’

Meer weten?

Lees het volledige artikel met Peter Burger op OmroepGelderland.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.