Universiteit Leiden

nl en

Jelle van Buuren praat over complottheorieën bij Wetenschap.nu

Complottheorieën zijn van alle tijden, en je moet ze als overheid nooit wegzetten als verzinsels van gekkies. En nu al helemaal niet meer, nu autoriteiten zélf een complot blijken te hebben gesmeed met een journalist die vermoord dreigde te worden. De waarheid is altijd gekker dan je verzinnen kan, blijkt maar weer.

Wetenschap.nu nam over dit onderwerp een podcast op met Jelle van Buuren, terrorismewetenschapper en onderzoeker aan het Institute of Security and Global Affairs, (onderdeel van de faculty of Governance and Global Affairs) van de Universiteit Leiden. Hij deed grondig onderzoek naar complottheorieën en vertelt hoe dat wantrouwen ontstaat, hoe het getackeld kan worden en hoe mensen zich tegen complottheorieën kunnen wapenen.

Lees hier het volledige artikel.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.