Universiteit Leiden

nl en

Belastingadviseurs delen zelfde standpunt als de fiscus met betrekking tot de spoedreparatie

Financiën wil een reparatiewet invoeren om daarmee een eind te maken aan fiscale voordelen binnen concerns die een fiscale eenheid vormen. De reparatiewet moet de regels binnen de fiscale eenheid gelijktrekken met EU-regelgeving. Echter achten de vooraanstaande belastingadviseurs en de Belastingdienst dat de wet niet uitvoerbaar is.

Staatssecretaris Snel (Financiën) gaat er van uit dat adviseurs het met hun klanten oplossen. Belastingadviseurs zien echter zelf ook niet in hoe de aanpassing uitgevoerd moet worden. “Ik word geacht vragen van klanten te beantwoorden, maar ik ken de antwoorden zelf ook niet”, zegt Rudolf de Vries in Accountancy Vanmorgen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.