Universiteit Leiden

nl en

Veel media-aandacht nieuwste boek Menno Schilthuizen

Veel media-aandacht voor het nieuwe boek van hoogleraar Kenmerkevolutie en biodiversiteit Menno Schilthuizen. ‘Darwin comes to town - how the urban jungle drives evolution’ kwam in februari uit in het Engels en zal binnenkort ook in het Nederlands verschijnen.

Menno Schilthuizen

Sex in the city

In ‘Darwin comes to town’ schrijft Schilthuizen over evolutie in één van de nieuwste en extreemste landschappen op aarde: de stad. Volgens hem zijn deze betonnen, verhitte en vervuilde biotopen echte ‘powerhouses’ voor evolutie. Dieren en planten passen zich er ongekend snel aan aan de nieuwe omstandigheden, waardoor bijzondere eigenschappen en soms zelf compleet nieuwe soorten ontstaan. Kraaien die het voorbijrijdende verkeer gebruiken om walnoten open te kraken, hagedissen die voetjes ontwikkelen waarbij ze meer grip hebben op beton of planten die hun zaden aanpassen om hun voortplantingskansen te verhogen.

In de media

Schilthuizen werd onder andere geïnterviewd door National Geographic en verschillende media plaatsten een recensie van het boek. Met een journalist van New York Magazine maakte hij een stadswandeling.

Een overzicht van de media-aandacht:

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.