Universiteit Leiden

nl en

Petra Sijpesteijn: "Soennieten en sjiieten lijken meer op elkaar dan ze zelf denken"

Het is een van de grootste misverstanden over de islam: hoe de stromingen van het soennisme en sjisme als aartsvijanden van den beginne worden afgeschilderd. Deze tweedeling is pas recentelijk zo scherp aangezet, als gevolg van politieke spanningen.

Hoogleraar Arabisch en islamitische geschiedenis Petra Sijpesteijn sprak over deze zaak met Trouw, volgens haar is het van belang dat dit misverstand wordt besproken: "Ik zie hoe dat bipolaire beeld alles overschaduwt, en dat gaat me aan het hart. Als historicus, die ziet dat de geschiedenis wordt vervalst. Maar ook als mens. Meer kennis kan vijandigheden in de toekomst voorkomen. [...] Die haat hóéft er niet te zijn."

Meer weten?

Lees het volledige interview met Petra Sijpesteijn op Trouw.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.