Universiteit Leiden

nl en

Bart Verkuil neemt stresstest af bij FC Utrecht

Bart Verkuil nam meerdere stresstesten af bij toeschouwers van voetbalwedstrijden van FC Utrecht, onder wie de eigenaar Frans van Seumeren. AD besteedt aandacht aan deze landelijke bewustwordingscampagne rondom stress. FC Utrecht plaatst een reportage op het YouTube-kanaal.

FC Utrecht

Als therapeut bij Zorg van de Zaak, hoofdsponsor van FC Utrecht, hielp Bart Verkuil mee bij de campagne over positieve en negatieve stress. Hij voerde verschillende N=1 studies uit door het meten van hartactiviteit en beweging bij voetbalsupporters tijdens het kijken naar wedstrijden op beeldscherm en in het stadion. 

Bart met Wendy RTL Gezondheidstest afl. 1

The Voice of Holland

De redactie van The Voice of Holland vroeg zich af of Wendy's hartactiviteit signalen zou geven dat ze erg gespannen was. Wendy gaf van tevoren zelf al aan dat ze geen zenuwen zou hebben voor de camera. Voor de resultaten moet je kijken naar het fragment van Bart met Wendy van de RTL Gezondheidstest afl. 1

Bart Verkuil: 'Wat het voor mij erg leuk maakt is dat het ook weer aangeeft hoe leuk het is om data op N=1 niveau te blijven bestuderen! Overigens hebben we ook de moeder van één van de kandidaten een hartslagmeter om gedaan, omdat ik dacht die meer stress zou hebben. Maar dat heeft de uitzending niet gehaald.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.