Universiteit Leiden

nl en

Janneke Vink zoomt in op illegaal dierenactivisme

In een opiniestuk op Joop.nl gaat rechtsfilosoof Janneke Vink in op illegaal dierenactivisme. Voor de kerstdagen was er op televisie veel aandacht op televisie voor dit onderwerp. In deze programma’s handelden dierenrechtenactivisten op het randje van de wet en soms eroverheen.

Janneke Vink.
Janneke Vink

Vink wijst deze illegale praktijken af in haar opiniestuk: ‘Een kritische houding tegenover de wet betekent natuurlijk niet meteen dat die wet ook overtreden mag worden.’ Wel vindt ze het interessant om aan de hand van de begrippen legaliteit en legitimiteit in te zoomen op de drijfveren van dit soort activisten. Iets waar de journalisten in haar ogen te weinig in slaagden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.