Universiteit Leiden

nl en

Goudswaard: 'Goede zaak dat professionelere pensioenfondsen overblijven'

Kleine pensioenfondsen worden gedwongen te stoppen vanwege de strengere eisen. Regels worden complexer en pensioenbestuurders moeten aan steeds strengere eisen voldoen.

Kees Goudswaard

Kees Goudswaard, hoogleraar economie en bijzonder hoogleraar sociale zekerheid, geeft in NRC Handelsblad aan dat pensioenbestuurders voor complexe vraagstukken staan: “Moet je je bijvoorbeeld indekken tegen het risico dat de rente nog verder zakt? Of redeneer je: hij zal wel weer gaan stijgen en daar willen we van profiteren. Voor zulke vragen heb je veel deskundigheid nodig.”

Dat er minder pensioenfondsen overblijven is volgens Goudswaard niet zo erg. ‘Er blijven minder maar wel professionelere pensioenfondsen over. Dat is een goede zaak, want de fondsen beheren veel geld.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.