Universiteit Leiden

nl en

De een krijgt echt meer dan de ander

Kinderen die moeilijk leren, hebben veel gemeen met kinderen die juist heel makkelijk leerstof tot zich nemen. Beide groepen kinderen doen hun best om te voldoen aan de eisen van de leerkracht en zich aan te passen aan de andere leerlingen in de klas. Omdat zij beiden een ’afwijkend leerproces’ hebben, slagen zij daar vaak niet in. Opstandig gedrag, depressiviteit, verveling, motivatieverlies en thuiszitten kunnen dan het gevolg zijn.

Willy van Harten-de Heer promoveerde onlangs aan de Universiteit Leiden op haar proefschrift Gelijkheid troef in het Nederlandse basisonderwijs. Onderzoek naar het onderwijs voor zeer makkelijk lerenden.

In de interviews  door Balans, VVAO, en het Leidsch Dagblad leest u meer.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.