Universiteit Leiden

nl en

Tanja Masson-Zwaan over ruimtemijnbouw op BBC Radio

Tanja Masson-Zwaan, docent aan het Instituut voor Lucht- en Ruimterecht, sprak op vrijdag 14 april over 'Space Mining' op BBC Radio.

Een aantal bedrijven in de Verenigde Staten maakt zich op om mijnbouw te gaan plegen op de asteroïden, de maan en planetoïden. Volgens deze bedrijven is dit de oplossing voor het dreigende grondstoffentekort op aarde.

Tanja Masson-Zwaan geeft in het interview met BBC Radio (ze komt aan het woord rond minuut 12:00) aan dat het het Ruimteverdrag geen expliciete afspraken bevat over grondstoffenwinning. 'Ruimteadvocaat' Masson-Zwaan erkent de grote mogelijkheden voor ruimtemijnbouw, maar geeft tegelijkertijd wel aan dat het alleen zou moeten plaatsvinden op een gereguleerde en redelijke wijze.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.