Universiteit Leiden

nl en

Subsidiëring van landelijke politieke partijen creëert een ongelijk speelveld in de lokale democratie

De subsidiëring van landelijke politieke partijen creëert een ongelijk speelveld in de provinciale en gemeentelijke democratie. Hierover schreven Richard van Oevelen, fellow van de Thorbecke Leerstoel bij de afdeling Staats- en bestuursrecht, en Lizzy Augustinus, juriste omgevingsrecht, een bijdrage in het themanummer van het Nederlands Juristenblad.

Onder het huidige stelsel van de Wet financiering politieke partijen zijn lokale afdelingen van landelijke politieke partijen financieel gezien in het voordeel ten opzichte van lokale partijen. Naast het trekken van deze conclusie wordt in het artikel besproken hoe dit kan worden aangepakt binnen een gedecentraliseerde eenheidsstaat als Nederland. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.