Universiteit Leiden

nl en

Media-aandacht voor onderzoek Hofstadgroep Bart Schuurman

De onderzoeksresultaten van Bart Schuurman ontvingen veel media aandacht naar aanleiding van de aankondiging van zijn promoveren. Schuurman promoveerde 26 januari 2017 met zijn onderzoek naar de Hofstadgroep, vooral bekend door de moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed B..

Schuurman bestudeerde vertrouwelijke politiedossiers en interviewde leden van de Hofstadgroep om erachter te komen waarom leden zich aansloten bij de groep en wat hen dreef tot terroristische aanslagen. De redenen dat leden zich aansloten bij de Hofstadgroep liepen uiteen van vriendschap en religieuze verwantschap tot woede over het lot van geloofsgenoten in conflictgebieden zoals Afghanistan. Kans en toeval bleken een cruciaal onderdeel van hoe en waarom de Hofstadgroep tot stand kwam. Schuurmans onderzoeksresultaten stroken niet met het beeld dat vaak in de media geschetst over vergelijkbare groepen.

De volgende media besteedden aandacht aan zijn onderzoek.

Donderdag 19 januari publiceerde de Mare een artikel over Schuurmans onderzoek.

Maandag 23 januari sprak Schuurman bij omroep West en publiceerde de NOS een artikel over het onderzoek.

Dinsdag 24 januari sprak Schuurman op NPO Radio 1.

Woensdag 25 januari publiceerde NRC een artikel en sprak Bart Schuurman op BNR.

Donderdag 26 januari sprak Schuurman op de Belgische radiozender Radio 1, publiceerde het Algemeen Dagblad een artikel en was Schuurman te zien in EenVandaag waar hij sprak over zijn proefschrift.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.